Μεταθέσεις 2016 – Στο ίδιο έργο Θεατές.

cropped-FullSizeRender-24.jpg

Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας


  Eίναι γεγονός πως ένα απο τα σοβαρότερα θέματα, ίσως και το πιο σοβαρό, που απασχόλησε, αλλά και συνεχίζει να απασχολεί το Λιμενικό Σώμα είναι το σχέδιο Καλλικράτης, η έμπνευση του οποίου θα εξοικονομούσε χρήματα λόγω της οικονομικής κρίσης. Το αν πραγματικά εξοικονομήθηκαν χρήματα απο αυτό το εγχείρημα ή όχι, ένας απλός απολογισμός θα μπορούσε να μας δώσει την απάντηση. Μέχρι τότε το μόνο που είναι σίγουρο οτι έγινε, είναι η εξοικονόμηση ανθρώπων, η μείωση των οργανικών θέσεων, που ταλανίζει και προβληματίζει το προσωπικό του Λ.Σ.

  Η Περιφέρειά μας υπήρξε η μεγάλη χαμένη στην όλη υπόθεση. Για άλλη μια χρονιά απο την εφαρμογή του Καλλικράτη, έτσι και φέτος στις μεταθέσεις του 2016, «παίχτηκε το ίδιο σενάριο», ένα σενάριο χιλιοπαιγμένο με αποτέλεσμα να είμαστε «στο ίδιο έργο θεατές». Οι παθογένειες και τα λάθη του παρελθόντος, η εφαρμογή ενός μή λειτουργικού Π.Δ., ενός Π.Δ. το οποίο το μόνο που προκαλεί είναι δυσλειτουργίες, αδικίες, αλλά και παραφωνίες, καταλήγουν στο να έχουν το μεγαλύτερο αρνητικό αντίκτυπο στην Περιφέρειά μας.

  Θελουμε και απαιτούμε εν’όψει του νέου Π.Δ.,την δίκαιη ανακατανομή, τον σωστό επιμερισμό των οργανικών θέσεων, την απαγκίστρωση όσο γίνεται περισσότερο απο τον Καλλικράτη.

  Όπως χαθήκανε οι οργανικές θέσεις μέσα σε «μία βραδιά» στην κυριολεξία, έτσι πλέον πρέπει να επαναπροσδιοριστούν πολλά πράγματα στο θέμα των μεταθέσεων.

  Η Ένωσή μας, η Περιφέρειά μας, είμαστε «ο εύκολος στόχος», παραμένουμε ο μεγαλύτερος τροφοδότης πανελλαδικά στον Λιμενικό χάρτη. Η πλειοψηφία των συναδέλφων της περιοχής μας που υπηρέτησαν στην παραμεθόριο καλούνται να ξαναμετακινηθούν.

  Δεν βρισκόμαστε γεωγραφικά στην νησιωτική Ελλάδα, δεν έχουμε ροές μεταναστών-προσφύγων, αλλά είμαστε, όσο και αν δεν το θέλουν κάποιοι, η Συμπρωτεύουσα ΚΑΙ στον Λιμενικό χάρτη της χώρας. Είμαστε η δεύτερη μεγαλύτερη Ένωση, και έχουμε μια τρανταχτή ιδιαιτερότητα, τις λίγες Υπηρεσίες, που παρουσιάζονται πλασματικά υπερστελεχωμένες, να προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τις ζωές συναδέλφων απο 6 νόμους.  Ζητάμε-Απαιτούμε ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ.

  Αλήθεια, άραγε τώρα που φτάσαμε στο όριο των οργανικών στις Υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας, αναλογίζετε κανείς πώς θα δουλέψουν οι Υπηρεσίες με τους λιγοστούς εναπομείναντες; Επίσης του χρόνου στις μεταθέσεις ποιά θα είναι η ”κύρια δεξαμενή”;ποιός θα είναι ο νέος “τροφοδότης”;

  Ο κύριος συνδικαλιστικός μας φορέας η ΠΟΕΠΛΣ, αλλά και όλες οι υπόλοιπες Ενώσεις οφείλουνε πλέον να δούνε με άλλη οπτική το θέμα των μεταθέσεων, το μεγαλύτερο, όπως αποδεικνύεται δυστυχώς, ακόμα πρόβλημα για το Λ.Σ.

  Ένα πρόβλημα το οποίο όμως δεν μπορεί να αποτελεί και να είναι πλέον μοναδικό ”προνόμιο” μίας η δύο Ενώσεων.

  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

               Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν.Γραμματέας

               ΤΣΙΑΠΛΙΑΣ Βασίλειος                                          ΚΟΥΣΤΙΑΝΗΣ Θεόδωρος

Facebooktwittermail

Σχετικά με E.Π.Λ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας

Δείτε όλα τα άρθρα του/της E.Π.Λ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας →