Συλλήψεις αλλοδαπών για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στη Θεσσαλονίκη .

Για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί, μία 26χρονη και ένας 22χρονος, μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών, κατελήφθη η 26χρονη να εξέρχεται από υπόγειο χώρο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, κρατώντας μία (01) τσάντα χειρός, εντός της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πενήντα επτά (57) πακέτα τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών, δεκατρείς (13) συσκευασίες λαθραίου καπνού των 50 γραμμαρίων έκαστη, όπως επίσης και ένα (01) κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των εβδομήντα πέντε ευρώ (75€), ως ποσό προερχόμενο από πώληση λαθραίων τσιγάρων.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στην υπόγεια αποθήκη συνελήφθη ο 22χρονος αλλοδαπός, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πέντε χιλιάδες σαράντα δύο (5.042) πακέτα λαθραία τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών, πέντε (05) συσκευασίες λαθραίου καπνού και τρία (03) κινητά τηλέφωνα.

Το σύνολο των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων από τη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, ανέρχονται συνολικά σε εκατόν μία χιλιάδες εννιακόσια ογδόντα (101.980) τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών, και δεκαοκτώ (18) συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων έκαστη, τα οποία δεν έφεραν ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Διαθέσιμο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό στο Συλλήψεις αλλοδαπών για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στη Θεσσαλονίκη

Facebooktwittermail

Σχετικά με E.Π.Λ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας

Δείτε όλα τα άρθρα του/της E.Π.Λ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας →