Σύλληψη ημεδαπής για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη, με ενα απο τα μεγαλύτερα χρηματικά ποσά που έχει κατασχεθεί τα τελευταία χρόνια από το Λιμενικό.

Στη σύλληψη μιας 54χρονης προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα,  στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) – Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων (Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας»).
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία της 54χρονης, όπου εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα χίλια οκτακόσια τριάντα ένα (1.831) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών και εκατόν ενενήντα οκτώ (198) συσκευασίες καπνού των πενήντα γραμμαρίων (50gr) έκαστη, όλα χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, καθώς και το χρηματικό ποσό των είκοσι τριών  χιλιάδων πεντακοσίων πενήντα επτά ευρώ (23.557,00 €).
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω χρηματικό ποσό,  τρεις (03) ατζέντες χειρός, ένα τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις που περιείχε αναγραφές από αγοραπωλησίες λαθραίων τσιγάρων, καθώς και όλα τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Γ’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης προς υπολογισμό του ύψους των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.
Facebooktwittermail

Σχετικά με E.Π.Λ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας

Δείτε όλα τα άρθρα του/της E.Π.Λ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας →