Οριστική λύση για το ΛΑΠ

Υστερα από σειρά παρεμβάσεων της Ομοσπονδίας μας επιτέλους δόθηκε ΛΥΣΗ στο χρόνιο πρόβλημα που προκαλούσε σε όλους τους συναδέλφους λιμενικούς η  δυσλειτουργία του Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Προσωπικού. Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησαν οι πληρωμές κι έτσι απομακρύνεται και ο κίνδυνος της απώλειας των εισφορών των στελεχών ύψους 1.800.00 χιλιάδων ευρώ.

Θυμίζουμε ότι το πρόβλημα με τον ΛΑΠ ξεκίνησε το 2008,  μετά την κατάργηση των Ειδικών Λογαριασμών του Δημοσίου. Η  υποχρέωση για έκδοση Α.Φ.Μ ουδέποτε αντιμετωπίστηκε με τη δέουσα σοβαρότητα, με την εκάστοτε Ηγεσία του Λ.Σ. απλά να μετακυλύει το ζήτημα στην επόμενη.
Οι μνημονιακές υποχρεώσεις επιβάρυναν την κατάσταση και το  το 2015 η αδυναμία καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους ήταν πλέον γεγονός.
Οταν αναλάβαμε τη διοίκηση της ΠΟΕΠΛΣ κληθήκαμε να διαχειριστούμε ένα ” καυτό” θέμα.  Δε διστάσαμε να συγκρουστούμε συνδικαλιστικά με όσους ήθελαν για ακόμη μία φορά να κρύψουν το πρόβλημα ΄”κάτω από το χαλί”.
Ζητήσαμε από τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα, στο πλαίσιο της διεκδίκησης σειράς αιτημάτων, να συμπεριληφθεί ο ΛΑΠ σε Νομοσχέδιο που αφορούσε σε θέματα του Υπουργείου μας.
Η σοβαρή προσέγγιση του θέματος του ΛΑΠ όπως και αυτό του επιδόματος των υπηρεσιακών σκύλων , έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι συγκεκριμένες διατάξεις εντάχθηκαν στο Νόμο του υπουργείου Ναυτιλίας για την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης Δημοσίου – ΟΛΠ, που ψηφίστηκε πριν λίγους μήνες στη Βουλή.
Τελευταία εκκρεμότητα ήταν η έκδοση ΑΦΜ τον Σεπτέμβρη και ήδη πριν από λίγες μέρες ξεκίνησε η αποζημίωση των δικαιούχων που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.
Ως Ομοσπονδία επιδιώκουμε την επίλυση των προβλημάτων ενεργώντας στοχευμένα, μεθοδικά, αποτελεσματικά και πάντα με γνώμονα το συμφέρον ΟΛΩΝ των συναδέλφων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ            ΚΑΜΒΥΣΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ

 

Facebooktwittermail

Σχετικά με E.Π.Λ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας

Δείτε όλα τα άρθρα του/της E.Π.Λ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας →