Oμάδα Άμεσης Επέμβασης.

Η εφαρμογή του Λιμενικού Καλλικράτη απο το 2014, είναι γνωστό πια σε όλους μας, οτι το μόνο που καταφέρε να “προσφέρει” στο Σώμα είναι παραλογισμός και δυσλειτουργίες υπηρεσιών.
Η Υπηρεσίες μας, είναι επίσης γνωστό, οτι βιώνουν τον παραλογισμό αυτό περισσότερο απο οποιαδήποτε άλλη Περιφέρεια στον Λιμενικό χάρτη. Μειώσεις οργανικών θέσεων, τμήματα που μπορούσαν άνετα να λειτουργούν ως Λιμεναρχεία, τρείς ξεχωριστοί Νομοί με μία Κεντρική Υπηρεσία είναι κάποια απο τα βασικά προβλήματα.
Οι εκάστοτε διοικήσεις του ΚΛΘ, εδώ και τρία χρόνια, προσπαθούν να καλύψουν τις δυσλειτουργίες του αντιλιμενικού Καλλικράτη με την ίδρυση ενός “πόστου” που αποκαλείται χαρακτηριστικά είτε ως “μηχανοκίνητο κλιμάκιο¨ είτε ως ΟΜΑΕ (Ομάδα Άμεσης Επέμβασης), με λειτουργικό στόχο την παρουσία και άμεση επέμβαση τόσο εντός λιμένα Θεσσαλονίκης, όσο και στις περιοχές δικαιοδοσίας των Νομών Χαλκιδικής και Πιερίας.
Στην ουσία πρόκειται, κατα γενική ομολογία, για ένα ¨κινητό ¨Λιμεναρχείο, που απαρτίζεται απο δυο συναδέλφους σε κάθε βάρδια, που εκτελούν οποιαδήποτε εντολή, οπουδήποτε, και προσφέροντας πάντα τα μέγιστα. Επιλαμβάνονται σε κάθε περιστατικό, απο το πιο απλό μέχρι και το πιο δύσκολο. Καθημερινά καταγράφουν ατελείωτα χιλιόμετρα προσπαθώντας να βρίσκονται πάντοτε δίπλα στον πολίτη, και δίπλα στον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη.
Το φιλότιμο και ο ζήλος που επιδεικνύουν είναι άξια συγχαρητηρίων απο όλους μας. Και την φετινή λοιπόν σεζόν όπως και τα προηγούμενα χρόνια οι δέκα συνάδελφοι αυτού του Κλιμακίου θα είναι στην θέση τους, εκπροσωπόντας πάντοτε το κοινωνικό πρόσωπο της Υπηρεσίας αλλά και τον κατασταλτικό της χαρακτήρα όπου χρειαστεί.
Ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη, καλό κουράγιο εν΄όψει της θερινής σεζόν, με ασφαλή χιλιόμετρα πάνω απ΄όλα, αλλά και με το όσο δυνατόν λιγότερα άσχημα συμβάντα και περιστατικά.

Facebooktwittermail

Σχετικά με E.Π.Λ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας

Δείτε όλα τα άρθρα του/της E.Π.Λ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας →