Μεταθέσεις 2018 -Κοινή ανακοίνωση ΕΠΛΣ Κεντρ. Μακεδονίας και Κεντρ.Ελλάδος.

Αποτελώντας δύο από τις μεγαλύτερες Ενώσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και έχοντας ως κοινή  μνήμη τις τραγικές βιωματικές συνέπειες των μεταθέσεων μετά το ξεπούλημα των 2.250 οργανικών θέσεων σε συνδυασμό με τη λαίλαπα του Καλλικράτη ,εκφράζουμε την ανησυχία μας για την αποφυγή επανάληψης των όσων διαδραματίστηκαν το 2014 και στις φετινές μεταθέσεις.

Τα τελευταία 4 χρόνια οι συνάδελφοι που υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές των Ενώσεών μας ΄΄έβαλαν πλάτη΄΄ για την ενίσχυση των νησιωτικών Υπηρεσιών της Πατρίδας μας που δοκιμάζονται από το μεταναστευτικό .

 

Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό που αποτέλεσε βασικό μας μέλημα είναι η δικαιοσύνη στη διαδικασία των μεταθέσεων και η κατά προτεραιότητα υπηρέτηση στον τόπο συμφερόντων πρωτίστως των συναδέλφων που υπηρέτησαν στις Λιμενικές Αρχές της παραμεθορίου.

Θεωρώντας ως δεδομένο το ότι μέχρι και τα τέλη Φλεβάρη θα είχε ολοκληρωθεί  το νέο Π.Δ Μεταθέσεων όπως αυτό είχε αποτυπωθεί και στις συναντήσεις της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό κ.Κουρουμπλή μετά και την ψήφιση του Νόμου του ΥΝΑΝΠ, εκφράσαμε μέσω των προέδρων μας και μελών του Δ.Σ. (Τσιάπλια Β. και Κυράνη Κ.) την πρόθεσή μας για συνεργασία  με το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στο σημαντικό αυτό θέμα της θέσπισης του νέου νομοθετικού πλαισίου για τις μεταθέσεις των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Αντί αυτού αντιμετωπίσαμε μία χαλαρή ως και αδιάφορη στάση της Ομοσπονδίας από την οποία αν και αναμέναμε την απόρριψη κάθε πρότασης για συνεργασία ,ποτέ δεν κατανοήσαμε για ποιο λόγο και ενώ έχουμε μπει στο Μάρτη (και μετά από 3 Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.)  ,δεν συγκλήθηκαν οι επιτροπές που ανακοινώθηκαν τον Νοέμβριο μεταξύ αυτών και η των μεταθέσεων στις οποίες και είχαμε ζητήσει να συμμετάσχουμε.

Έχοντας τονίσει ότι το ποσοστό στελέχωσης στο 90 % δεν πρέπει να αποτελεί αποκλειστικό ΄΄προνόμιο ΄΄ των υπηρετούντων στις Λιμενικές Αρχές των ενώσεών μας και διεκδικώντας αναλογική κατανομή στις επιλογές των στελεχών που θα κληθούν να μετατεθούν από τις υπηρεσίες συμφερόντων ,απαιτούμε ισότητα και ισονομία χωρίς τάσεις στοχοποίησης που παραπέμπουν σε   ΄΄άλλες εποχές΄΄.

Σε περίπτωση που διαπιστωθούν εσκεμμένες ΄΄αστοχίες΄΄ εις βάρος των μελών μας τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι αντιδράσεις μας θα είναι άμεσες και δυναμικές .  

Οι Πρόεδροι

Τσιάπλιας Βασίλειος  Κυράνης Κων/νος

Facebooktwittermail

Σχετικά με E.Π.Λ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας

Δείτε όλα τα άρθρα του/της E.Π.Λ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας →