Συλλήψεις ημεδαπών για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, νοθεία τροφίμων και απάτη στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα

Στη σύλληψη ενός 40χρονου και ενός 45χρονου, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, νοθεία τροφίμων και απάτη προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Πειραιά.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Ειδικότερα, σε προκαθορισμένη συνάντηση, μεσημβρινές ώρες χθες, εντός καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, που εμφανίστηκαν ως πελάτες, προέβησαν στη σύλληψη του 40χρονου, ο οποίος παρέδωσε παραγγελία που περιλάμβανε σαράντα (40) μπουκάλια, των 100 ml, που περιείχαν αλκοόλ με κάνναβη, άνευ παραστατικών εγγράφων και ταμειακή απόδειξη, με περιγραφόμενο προϊόν, διαφορετικό από το ανωτέρω, προς παραπλάνηση των αρχών.

Ακολούθησε έρευνα εντός του καταστήματος, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή κλιμακίου εφοριακών και τελωνειακών υπαλλήλων, όπου διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν δύο (02) διοικητικές φορολογικές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δεκαοκτώ (18) μπουκάλια, των 100 ml, που περιείχαν αλκοόλ με κάνναβη, άνευ παραστατικών εγγράφων,

  • μία (01) πλαστική συσκευασία περιέχουσα κατεργασμένη κάνναβη μικτού βάρους εκατόν εξήντα γραμμαρίων και τεσσάρων δεκάτων του γραμμαρίου (160,4 γρ.) και κατεργασμένη κάνναβη καθαρού βάρους εκατόν δεκαπέντε (115 γρ.) διαμοιρασμένη ανά γραμμάριο σε εκατόν δεκαπέντε (115) κυλινδρικές πλαστικές συσκευασίες, επικολλημένες σε χάρτινο πλαίσιο με την επωνυμία του καταστήματος, προοριζόμενες για καπνική – ψυχαγωγική χρήση.

  • μία (01) ζυγαριά ακριβείας,

  • ένα (01) φορητό μηχάνημα, για τη σφράγιση των κυλινδρικών πλαστικών συσκευασιών, που περιείχαν την κατεργασμένη κάνναβη και

  • εκατόν εβδομήντα (172) τεμάχια με χάρτινα καρτελάκια με την επωνυμία του καταστήματος.

Από τον ανωτέρω 40χρονο κατονομάστηκε ως προμηθευτής των μπουκαλιών, ένας 45χρονος, ο οποίος συνελήφθη εντός καταστήματος που διατηρεί σε περιοχή της Αθήνας, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Πειραιά.

Ακολούθησε έρευνα εντός του καταστήματος, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και κλιμακίου εφοριακών και τελωνειακών υπαλλήλων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ένα (01) γυάλινο βάζο, περιέχον ακατέργαστη κάνναβη σε χύμα μορφή, μικτού βάρους χιλίων πενήντα τεσσάρων γραμμαρίων (1054 γρ. ),

  • εκατόν σαράντα πέντε (145) μπουκάλια ανοιγμένα, που περιείχαν αλκοόλ με κάνναβη,

  • διακόσια ενενήντα (290) μπουκάλια, των 100 ml, που περιείχαν λάδι με κάνναβη, τα οποία πωλούνται ως καλλυντικά, που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες,

  • οκτώ (08) αποκόμματα μεταφορικών εταιριών,

  • μία (01) πλαστική σακούλα περιέχουσα πληθώρα ετικετών της εταιρείας για τα αλκοολούχα ποτά και διάφορα υλικά συσκευασίας.

Από την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, ενώ οι δύο συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

 

Facebooktwittermail

Σχετικά με E.Π.Λ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας

Δείτε όλα τα άρθρα του/της E.Π.Λ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας →