Δώστε τέλος στην απαξίωση των ΚΕΑ/ΛΣ.

Τα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος συνιστούν διακεκριμένες επιχειρησιακές μονάδες του Σώματος, απαρτίζονται από αξιόλογα επιχειρησιακά στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με πλούσια δράση και θετικά αποτελέσματα στους τομείς της ασφάλειας, έχουν φέρει σε πέρας αμέτρητες αποστολές στο Ανατολικό Αιγαίο και βρίσκονται συνεχώς στην πρώτη γραμμή καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η ενίσχυση των Κλιμακίων  Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος δεν ήταν η δέουσα, κάνοντάς μας να αναρωτιόμαστε γιατί τα εν λόγω Κλιμάκια και τα στελέχη τους, βιώνουν τέτοια απαξίωση τη στιγμή, που καταγράφουν αξιοσημείωτες επιτυχίες καταξιώνοντας το Σώμα.

Πέραν όλων των επιχειρημάτων, που αφορούν στη διαρκή ενίσχυση κάθε υπηρεσίας με τόσο σημαντική αποστολή, τα ΚΕΑ/ΛΣ θα πρέπει να αντιμετωπισθούν ανάλογα και με την ιδιαιτερότητα τους.

Ιδιαίτερα αρνητικός παράγοντας είναι ο μέσος όρος ηλικίας, ο οποίος σύμφωνα με δικά μας στοιχεία κυμαίνεται στα 40 έτη και δε γνωρίζουμε άλλη ειδική υπηρεσία τόσο «γερασμένη» στον κόσμο. Επιπλέον αρκετά στελέχη αποχωρούν οικειοθελώς από τα ΚΕΑ/ΛΣ μειώνοντας την αριθμητική δύναμη των ΚΕΑ/ΛΣ.

Συμπληρώνονται έξι (6) χρόνια από το τελευταίο Σχολείο Ειδικών Αποστολών Λιμενικού Σώματος (ΣΕΑΛΣ), στην πάροδο των οποίων σημαντικός αριθμός στελεχών, που έχουν εισαχθεί στο Σώμα από Ειδικές Δυνάμεις των Ε.Δ. δεν έχουν τη δυνατότητα να υπηρετήσουν στα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών των Λιμενικών Αρχών.

Θεωρούμε άμεση και επιτακτική την ανάγκη πραγματοποίησης Σχολείου Ειδικών Αποστολών Λιμενικού Σώματος (ΣΕΑΛΣ), που εάν συνδυαστεί με ενίσχυση σε εξοπλισμό και μέσα θα αξιοποιηθούν στο έπακρο οι τεράστιες δυνατότητες των ΚΕΑ/ΛΣ.

Για την Ομοσπονδία μας τα ΚΕΑ/ΛΣ συνθέτουν μαζί με αντίστοιχες ειδικές υπηρεσίες την κορωνίδα της ασφάλειας της χώρας και της προστασίας των πολιτών και για το λόγο αυτό θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας για τη θέσπιση σύγχρονων κανονισμών λειτουργίας, την ενίσχυση σε μέσα και εξοπλισμό αλλά και την προάσπιση του ασφαλιστικού καθεστώτος των υπηρετούντων στα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών Λιμενικού Σώματος.

Facebooktwittermail

Σχετικά με E.Π.Λ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας

Δείτε όλα τα άρθρα του/της E.Π.Λ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας →