Διάσωση 10 ναυτοπροσκόπων από ανατροπή λέμβου στο Αγγελοχώρι.

8 παιδια και 2 ενήλικες όλοι ναυτοπρόσκοποι διασώθηκαν χθές έπειτα από ανατροπή της λέμβου στην οποία επέβαιναν, 2 ναυτικά μίλια από την περιοχή «Μεγάλο Έμβολο» του Αγγελοχωρίου.
Οι ναυτοπρόσκοποι του 3ου συστήματος Σταυρούπολης της τοπικής εφορείας Λευκού Πύργου ηλικίας από 13 έως 16 ετών, επέστρεφαν από πλωτή κατασκήνωση μεταξύ Ηράκλειας και Επανομής. Ήταν γύρω στις 6 παρά το απόγευμα όταν ο καιρός άλλαξε, με αποτέλεσμα η ιστιοπλοϊκή λέμβος να ανατραπεί και οι δέκα επιβαίνοντες να βρεθούν στην θάλασσα.
Άμεσα ειδοποιήθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης και στελέχη του Α’ Λ/Τ  Νέας Μηχανιώνας, οι συνάδελφοι Σημαιοφόρος Λ.Σ. Βελιγρατλής Θεόδωρος και ο Επικελευστής Σπυρόπουλος Χρήστος,  κατέφθασαν στο σημείο και με  υπερπροσπάθεια πλησίασαν την λέμβο που είχε αναποδογυρίσει, και με την συνδρομή ιδιωτών που έσπευσαν να βοηθήσουν κατάφεραν να μετέφερουν με ασφάλεια όλα τα άτομα έξω στην στεριά.

Εκφράζουμε πολλά συγχαρητήρια, γιατί αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι οι Λιμενικοί βρίσκονται πάντα στην Υπηρεσία του πολίτη οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί.

Facebooktwittermail

Σχετικά με E.Π.Λ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας

Δείτε όλα τα άρθρα του/της E.Π.Λ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας →