Πορεία δικαστικών διεκδικήσεων.

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι με την απόφαση Α2681/2022 το 11ο τμήμα του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά, διατύπωσε σχετικό προδικαστικό ερώτημα προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, για την αγωγή στελεχών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ. που κατατέθηκαν για τη διετία 2019 – 2021.

Τονίζεται ότι το δικηγορικό γραφείο του κ.Σκάλκου έχει καταθέσει στο ίδιο δικαστήριο συνολικά 26 αγωγές στελεχών του Λ.Σ. από όλη την επικράτεια, με όμοιο περιεχόμενο και αίτημα, και όπως είναι κατανοητό θα ακολουθήσουν αναβλητικές αποφάσεις και για τις υπόλοιπες 25, μέχρι την έκδοση Πράξεως της Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας περί εισαγωγής του τεθέντος προδικαστικού ερωτήματος προς κρίση στον αρμόδιο δικαστικό σχηματισμό του ΣτΕ, για το σύνολο των αγωγών.

Ενημερώνουμε επίσης, ότι οι νέες 31 αγωγές, οι οποίες ασκήθηκαν τέλος 2022 αρχές 2023 για τη διετία 2021 – 2023 ορίσθηκαν να συζητηθούν όλες από 18 έως 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Αναμένεται να τηρηθεί η ίδια γραμμή από τους Δικαστές, εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ επί του ως άνω τεθέντος προδικαστικού ερωτήματος, αφού οι νομικές βάσεις και τα πραγματικά περιστατικά είναι απολύτως ταυτόσημα.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για οτιδήποτε νέο προκύψει

Facebooktwittermail

Σχετικά με E.Π.Λ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας

Δείτε όλα τα άρθρα του/της E.Π.Λ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας →