Ολοκλήρωση εκπαιδευτικού προγράμματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. «ΠΡΟΣΕΧΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» Γ΄Λ/Τ Σκάλας Κατερίνης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «ΠΡΟΣΕΧΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ»

Ολοκλήρωση εκπαιδευτικού προγράμματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

  Με αφορμή την έναρξη της θερινής περιόδου, το Γ΄Λ/Τ ΣΚΑΛΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης  παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «ΠΡΟΣΕΧΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ.

Με τη βοήθεια μιας διαδραστικής οπτικοακουστικής παρουσίασης με φιγούρες ηρώων από ταινίες κινουμένων σχεδίων, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου   είχαν την δυνατότητα να μάθουν παίζοντας, διασκεδάζοντας και συζητώντας τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς στη θάλασσα και στην παραλία, προκειμένου να προληφθούν ατυχήματα, τα οποία λαμβάνουν χώρα κάθε καλοκαιρινή περίοδο στην Ελλάδα.

Επίσης, τους δόθηκε η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν και να εμπεδώσουν την επιτακτική ανάγκη για ένα καθαρό περιβάλλον, επισημαίνοντας τους παράλληλα το σεβασμό που πρέπει να έχουν στην περιβαλλοντική αλυσίδα, μέρος της οποίας είναι και οι ίδιοι οι άνθρωποι.

Αναφορά έγινε στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο την 5η Ιουνίου, καθώς και στη σημασία των δραστηριοτήτων που διοργανώνονται με αφορμή τον εορτασμό της.

Την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος “ΠΡΟΣΕΧΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ” ανέλαβε με εξαιρετική επιτυχία ο   Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. Χαριτάκης  Ιωάννης και η Κελευστής Λ.Σ. Παπαϊωάννου Φρειδερίκη του Γ΄Λ/Τ  Σκάλας Κατερίνης.

Facebooktwittermail

Σχετικά με E.Π.Λ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας

Δείτε όλα τα άρθρα του/της E.Π.Λ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας →